Ungdomsledelse er et kompetanseprogram for ungdomsarbeidere på åpne møteplasser for ungdom. Målene for programmet er økt kompetanse til ungdomsarbeideren, økt ungdomsmedvirkning på klubbene og økt synlighet for fritidsfeltet i tverrfaglige samarbeid.
Ungdomsledelse er en nasjonal satsning, finansiert gjennom Program for folkehelsearbeid i kommunene. Vi ser kompetanseløftet i sammenheng med det kommunale folkehelsearbeidet: Fritidsklubber og ungdomshus skal være inkluderende møteplasser som aktivt bruker medvirkning til å øke unges trivsel og opplevelse av mestring og tilhørighet.
Gjennom Ungdomsledelse ønsker vi å styrke ungdomsarbeideren som tilrettelegger for gode medvirkningsprosesser med barn og unge. I Ungdomsledelse er ungdomsarbeideren tilrettelegger for ungdomsinitiativ, den som skaper trygge rammer for medvirkning. Ungdommen er initiativtaker og medvirker, med trygge rammer til å teste og utvikle egenskaper, ferdigheter og kompetanser.
Ungdomsledelse har fokus på både formell og ikke-formell kompetanse. I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr vi en videreutdanning i fritidspedagogisk ungdomsledelse, som gir studiepoeng. Samtidig tilbyr Ungdom og Fritid kurs i medvirkningsmetodikk for ungdomsarbeidere fra hele landet. Alle delene kan tas uavhengig av hverandre.
Innhold:
RELASJON – Kommunikasjon, samhandling og psykisk helse på fritidsklubber
RESSURS – Ungdomsmedvirkning på fritidsklubber
RELEVANS – Attraktivitet, rekruttering, barrierer for deltagelse og tverrfaglig arbeid på fritidsklubber
NY PÅ KLUBB – Fritidsklubbens reise, ungdomsarbeiderens rolle og ungdomstid som livsfase
Alt innhold fra kursene kan også settes sammen til egne kurspakker og kan bestilles.
Fordypningskurs Ungdomsledelse
Tredagers samling for deg som ønsker å starte opp ungdomsgrupper og andre medvirkningsprosjekter lokalt. Kurset har et praktisk fokus og gir sertifisering i Ungdom og Fritids medvirkningsmetodikk.
Fritidspedagogisk Ungdomsledelse
Fritidspedagogisk Ungdomsledelse er en videreutdanning ved Universitetet i Sørøst-Norge. Studiet gir 15 studiepoeng.
Medvirkningsverksted for kommuner
Et tilbud til voksne og ungdom i kommuner og fylkeskommuner. Her kan kommunalt ansatte, sammen med ungdom, se på kommunes medvirkningsarbeid. Målet er mer og bedre ungdomsmedvirkning, økt kunnskap og konkrete tiltak i kommunen.
25.10.2024